SMUL:s diskussioner är ordningaktiva och föregår mest på Facebook men även i bloggen. Diskussionerna förs mellan människor med olika bakgrund, åsikter, kultur och hemland. För att diskussionerna ska fungera föreslås ordningsreglerna nedan.

Rasistiska eller främlingsfientliga inlägg accepteras inte. Bemöt varandra med respekt även ni absolut inte delar en speciell åsikt. Skilj på sak och person i diskussioner och gå aldrig till personangrepp. Undvik påståenden om att en kommentar t.ex. är idiotisk, korkad eller dum. Försök istället argumentera mot det som upplevs som felaktigt med sakliga argument.

Undvik onödiga konflikter och tjafs som förstör för andra. Inlägg med länkar eller annat provocerande innehåll som anses vara stötande kan tas bort. Diskussioner kan i undantagsfall komma att redigeras om de innehåller otillåtna länkar, provocerande inlägg eller annat som kan klassas som olämpligt.

SMUL äger rätten att agera på inlägg som på något vis skapar problem. Det finns en strävan efter att ha högt i tak och att agera endast när det behövs, d.v.s. ta bort inlägg som upplevs som störande eller respektlösa mot enskilda individer.

Blogg och Facebookinlägg får inte användas i reklam- eller marknadsföringssyfte utan SMUL:s tillstånd. Endast oberoende tips är tillåtna. Just nu tillåter vi inte annonser, men du kan lägga in information om en tjänst eller vara om det stämmer med vårt intresseområde, vilket är olika sätt att få våra barn att banvända och utveckla sin svenska. Om det är din tjänst eller vara ber vi dig kontakta oss här.

Företag eller organisationer får inte använda forumet för att framföra propaganda eller göra undersökningar eller efterlysningar utan SMUL:s tillstånd.

Nu fortsätter vi diskussionerna på nytt!

Varma hälsningar,

Lena Normén-Younger

SMULs skapare och självutnämnda moderator

Leave a Comment