Foto: Holden Anderson
Foto: Holden Anderson.

Magasinet SMUL är tidningen för dig som lever med svenska språket utomlands. Här kan du läsa om flerspråkighet i familjen utanför Sverige, nya trender inom svenska språket och olika aspekter av barnuppfostran utomlands och i Sverige. Du kan också hålla dig uppdaterad om svenskt mode, design, litteratur och TV/film. Magasinet SMUL omfattar personliga kåserier och artiklar med ett rikt bildformat med foton och illustrationer.

I nummer 3 intervjuar Lena Normén-Younger svenskättlingen Holden om hans upplevelser av svensklägret Trollbacken, som anordnas varje augusti i Oregon.

Holden Anderson är 14 år och bor i Portland, Oregon. Han är svenskättling, född och uppvuxen i USA med släktningar som kom från Sverige en gång för länge sedan. Holden har aldrig pratat svenska hemma, men har en mamma och pappa som alltid velat att han skulle lära sig. När Holden var sju år började han därför åka på sommarlägret Trollbacken, som ordnas varje år i det lilla samhället Corbett under en vecka i augusti.

Lägret har varit en naturlig del i hans liv ända sedan han blev 7 år. Han har åkt både som deltagare och juniorledare, och har genom lägret lärt börjat lära sig ännu mer, säger Holden.

Läs hela artikeln som du hittar i här!

Leave a Comment