Foto: Kaffe på Pixabay.
Foto: Kaffe på Pixabay.

Under 2015 fortsatte SMUL att växa genom våra grupper och sidor på Facebook, vår blogg och medlemstidningen Magasinet SMUL. SMUL:s slutna forum på Facebook hade på nyårsafton 6332 följare, bloggen hade ca 17 000 besök under året och Magasinet SMUL ca 7000 läsare.

SMUL har nu snart funnits i fyra år och ambitionen är att fortsätta att driva intressegruppen för er som är föräldrar och behöver stöd och inspiration som leder till mer svenska för er och för era barn. Vårt fokus ligger nu på att ta hand om de medlemmar och följare som vi har snarare än att växa ytterligare (även om vi alltid välkomnar de som vill delta i våra forum).

Jag tackar alla som bidragit med sin tid, energi och livserfarenhet under året. Jag vill speciellt tacka följande:

  • Monica Bravo Granström för sitt stora SMUL-engagemang, framförallt genom sitt arbete som chefredaktör för Magasinet SMUL, SMUL:s admin och som deltagande flerspråkighetsexpert i våra forum. Detta trots ett heltidsarbete, forskarstudier och två små barn hemma.
  • Emma Ageberg för sitt deltagande som art director för Magasinet SMUL och som formger både vår läckra medlemstidning och grafisk design för övrigt SMUL-material. Hon tar sig till och med tid att skriva artiklar mellan varven som formgivare, trebarnsmamma och vinbonde i Italien!
  • Anna Walldorf för korrektur, korrektur och korrektur av Magasinet SMUL! För den som inte vet är Anna den som sätter våra fyndiga artikeltitlar. Hon har också bidragit med artiklar till nummer 3 och 4 av Magasinet SMUL.
  • Victoria Akselsen-Fisher för sitt engagemang som SMUL-admin och många inlägg om flerspråkighet.
  • Liselotte Geary, Petra Socolovsky och Roma Bratt som har gästbloggat för SMUL-bloggen www.svenskautomlands.org.
  • Våra artikelförfattare i nummer 3 och 4 av Magasinet SMUL: Sofia Solfors, Matias André Bravo Jara, Carina Middendorf, Tommy Isaksson, Mari West, Anna-Lena Ohlsson, Lottis Isaksson, Josefin Wetterberg, Mikael Sundström, Linda Engfeldt, Maria Malmström, Jessica Giandomenico, Stephanie Clarke, Malin Roca Ahlgren och Michelle Cadeau.

Om ni har mer feedback och idéer för vad SMUL borde syssla med, dela gärna med er nedan. Låt oss också gärna veta om ni vill engagera er på något sätt och/eller bidra med material.

Nu sätter vi kurs in i 2016 och fortsätter prata svenska med våra barn och ungdomar som bor utomlands!

Leave a Comment