Pressmeddelande: Svenska Distans ny officiell partner i SMUL-akademin

Det är med glädje som vi i SMUL tillkännager att Svenska Distans kommer att bli den andra officiella partnern i SMUL-akademin. Företaget Global Svenska blev vår första partner i augusti 2016, och erbjuder högstadie- och gymnasieundervisning i kompletterande svenska via distans. Samarbetet med Svenska Distans kommer istället att rikta in sig på barn i åk 1-6.

SMUL och Svenska Distans kommer under den kommande tiden att erbjuda SMUL:s följare läromedelspaket avsedda att användas för distansundervisning i hemmet med föräldern som handledare, eller via Skype med hjälp av en svensk släkting. Samma läromedelspaket kommer att kunna köpas på Svenska Distans sida. Genom SMUL-akademin erbjuds de dock till ett lägre pris för att gynna samarbetet.

Samarbetet med Svenska Distans välkomnas särskilt av SMUL utifrån det stora behov av fler tjänster inom distansundervisning som har påvisats av SMUL med hjälp av en tidigare enkätundersökning. I detta första skede kommer Svenska Distans att erbjuda läromedelspaket till reducerade priser för de yngre barnen, speciellt designade för familjer som vill bedriva enklare hemundervisning.

Ambitionen med samarbetet är delvis att skapa billiga och bra kompletterande alternativ till de större kurser som finns på marknaden.  Eftersom man som privatperson och utlandssvensk inte har rätt till statsbidrag som kan täcka en del av kostnaden för dessa, har vi i SMUL som mål att skapa distansutbildningar för olika stora plånböcker, där fler klarar att bära kostnaden själv. Ett annat syfte med samarbetet är att göra ledande svenska läromedel tillgängliga för familjer utomlands; läromedel kan inte köpas in av privatpersoner, utan måste beställas av en skola. I detta fall gör samarbetet med Svenska Distans läromedel till en verklighet för privatpersoner som t.ex. saknar en Svensk skola på orten.

Mer information om läromedelspaketet med beställningsformulär kommer på SMUL-akademins webbsida måndag den 28 november. SMUL-akademins följare som har fyllt i en intresseanmälan får däremot informationen redan imorgon fredag.

Om du redan nu vill registrera ditt intresse i SMUL-akademin, fyll då i  din icke-bindande intresseanmälan som finns nedan. Du får då information om nyskapade kurser och utbildningspaket direkt till din inbox via mejl innan de läggs upp i sociala medier och på webbsidor.

Intresseanmälan: https://goo.gl/forms/vcH6GBydbm3J5PNw1


About Admin

Association of Swedish Beyond Borders - SMUL.