I februari 2012 startade jag Facebookgruppen  ”Svenska som modersmål utomlands” (SMUL). Gruppen kan ses som en oberoende plattform och intresseorganisation för oss som vill lära våra barn svenska trots att vi bor utomlands. Den drivs i privat regi av undertecknad och är helt ideell.

Just nu har gruppen mer än 750 medlemmar. På sistone har jag mig tyckt känna av en del växtvärk med avseende på den metodik jag använt för att driva diskussionerna framåt. Efterfrågan på rent saklig information är stor.  Förut har jag använt en privat blogg för att beskriva min egen upplevelse av flerspråkighet utomlands med svenska som viktig del.  Nu byter jag istället blogg för att sprida information om flerspråkighet på ett mer objektivt sätt snarare än personligt. Jag vill också få igång gästbloggande av olika individer som har specialkunskaper i lingvistik eller praktiska erfarenheter som förälder som man vill dela med sig av.

Om du vill gästblogga, kontakta mig på min epostadress lnormen (at) me punkt com. Jag är intresserad av bloggar på 300-400 ord om allt som rör flerspråkighet och svenska; allt från praktiska tips till ny forskning.

Varma hälsningar,

Lena Normén-Younger

One Thought to “”Svenska som modersmål utomlands” får egen blogg”

  1. […] vidare. Därför har jag startat en ny blogg med namnet ”Svenska Utomlands”  där föräldrar i utlandet kan dela med sig av sina personliga […]

Leave a Comment