lakelouise2
Foto: Lake Louise, en sjö som jag önskade John Bauer hade fått besöka och göra sin egen tolkning av. Det är lätt ett föreställa sig en liten naken prinsessa med långt hår som speglar sig i vattnets relfekterande yta.

I torsdags morse satt jag i bilen och såg solen gå upp över Klippiga Bergen under vår nittio mil långa färd till Alberta. Det var så där förtrollande vackert att det nästan gjorde lite ont. Vägen från övernattningen i Lake Louise till slättlandet utanför Calgary får mig alltid att dra efter andan. Bergen i Alberta är vassare och mer dramatiska än de som finns i BC och ligger nerflikade som vassa kilar med smala öppningar fyllda av turkosgröna vattendrag.  Vägen från Hope i British Columbia till Calgary i Alberta är en av mina favoritresor som jag och familjen gör ungefär en gång om året för att besöka familj och vänner.

Lika magiskt tyckte jag det var när jag såg att vi hade blivit mer än 1000 medlemmar i SMUL. Även om vi alla har olika familjesituationer och skilda värderingar när det gäller våra barns flerspråkighet, värms jag av vetskapen om att så många av oss delar inställningen att det är viktigt att lära våra barn svenska fastän de växer upp utomlands. Vi har en öppen och respektfull dialog i vår grupp på Facebook, något som skiljer sig åt från vissa forum i Sverige. Detta är något som jag vill värna om och fortsätta agera för. Det är lättare att känna sig inspirerade av en grupp där toleransen för olika tankesätt är stor och där man inte blir påhoppad när man tycker på ett annat sätt. Vi lyckas inte alltid, men oftast. Jag tycker alltid det är kul att logga in och se vad dagens diskussion handlar om, speciellt när jag själv inte startar den.

Vi firar vårt växande medlemskap med en tävling. Tävlingen består av två delmoment som fokuserar på valet av en SMUL-logga.

Delmoment 1.

I den deltävlingen första ber jag dig rösta på vilken logga du föredrar. Du gör detta på Facebook.

Bland alla er som deltar kommer jag att lotta ut ett presentkort från bokus.com på 100 SEK.

Delmoment 2

I delmoment två ber jag dig komma upp med en motivering för hur du tycker att loggan bäst beskriver SMUL. Den kan innehålla en framtida slogan, eller bara vara en kort beskrivning vad du ser i bilderna. Beskriv hur färg, form och budskap knyter an till målet om att du som förälder vill hjälpa ditt barn att använda och utveckla sin svenska.

Priset är ett presentkort på bokus.com på 300 SEK. Skicka in ditt förslag på lnormen at me punkt com.

Hur väljer jag ut vinnaren?

Prisdeltagaren för delmoment 1 väljs genom gammaldags lottning. Pristagarna för delmoment 2 väljer jag ut tillsammans med en liten kommitté av frivilliga. Är du mer intresserad av att tycka till om vinnaren än att tävla, hör av dig till mig via Facebook eller via min mejl (lnormen at me punkt com).

ProjektSMULA2-page-002
Illustration: Emmas förslag på logga. Rosta på ditt val av alternativ 1-3. Skicka in en motivering via epost till mig på lnormen at me punkt com.

Förslagen på loggor är gjorda av kreativa, duktiga Emma Ageberg som freelansar med företaget Ageberg Design, som inte bara är grafisk designer utan även en av initiativtagarna till Svenska skolan i Bologna. Emmas utkast är en fri tolkning av mina tankar av hur jag vill att SMUL ska fungera, men jag öppnar gärna upp för andras förslag. Jag tycker till och med att det ska bli intressant att se hur ni tolkar förslagen, och vilken illustration som känns närmast hjärtat i vår grupp.

Sista datum för att delta är den 1 november. Vinnarna kommer att presenteras den 8 november.

2 Thoughts to “Tävling för att välja SMULs logga – vinn en eller fler e-böcker!”

  1. Anna Hallen

    Nummer 1. Den är enkel och stilren; tydlig. De andra kan nog bli lite röriga beroende på vilket forum det används. På webben tror jag generellt att ju enklare desto bättre. Dessutom tycker jag att den på ett fint sätt representerar vad SMUL står för – det svenska får man ju genom färgerna och en stor och liten hand att vi är många föräldrar som vill att våra små ska kunna prata svenska och vara en naturlig del av den svenska kulturen.

  2. Therese N. Benkert

    Förslag nr. 1. Enkel, klar, liten, stor, svenska färger. Perfekt!

Leave a Comment