loggaSMULSvenska som modersmål utomlands (SMUL) har efter två års existens fått en logga. I en omröstning som skedde på Facebook tidigare i höst, valdes det första alternativet av de tre förslag som presenterades; en blågul teckning av en förälders och barns hand vilande på varandra.

Vid omröstningen som utformades som en tävling bad jag om val av logga med en motivering till varför den föredragna var bäst. Ett flertal skickade in motiveringar till den tredje loggan som alltså inte vann omröstningen. En motivering skickades in om varför alternativ 1 var den bästa. Denna löd i något omarbetad form enligt följande:

SMULs logga med den lilla handen vilandes på den stora symboliserar samspelet mellan en vuxen och ett barn som delar svenskan som språk i en familj utomlands. Föräldern leder barnet genom utmaningen av att lära sig svenska medan barnet hjälper föräldern att hålla fast vid svenskan.

Det var min kloka syster Eva Lilja som uttryckte det så finurligt och fint. För visst är svenskan ett gemensam uppgift i våra familjer ?!

ProjektSMULA2-page-002

Tack duktiga Emma Ageberg vars förmåga att formalisera förslag baserade på vaga tankekoncept är snabbare än snabb.

Sammanlagt deltog 41 personer i omröstningen. Av dessa röstade 56% på alternativ 1, 29% på alternativ 2 och 15% på alternativ 3. Vinnaren av presentkort på Bokus dras senare i veckan. Återkommer om detta.

Tjingeling!

2 Thoughts to “Valet av SMULs logga färdigt”

  1. […] Tack igen till begåvade Emma Ageberg som även gjort top baren (svengelska) i denna blogg (hon har också gjort SMULs blogga, vilket du kan läsa om här). […]

  2. Men oj vilken fin logga! Jag har kämpat med svenskan med sönerna i två år, men nu är det bestämt att vi flyttar hem till Sverige! Kram!

Leave a Comment