Svenska som modersmål utomlands (SMUL)

Intressegruppen för oss som vill lära våra barn svenska!

Svenska Skolan Teneriffa

Linn AyelenMagasinet SMUL är tidningen för dig som lever med svenska språket utomlands. Här kan du läsa om flerspråkighet i familjen utanför Sverige, nya trender inom svenska språket och olika aspekter av barnuppfostran utomlands och i Sverige. Du kan också hålla dig uppdaterad om svenskt mode, design, litteratur och TV/film. I nummer 3 skriver vi om Svenska skolan Teneriffa.

Teneriffa erbjuder ett av världens mest behagliga klimat, mycket tack vare den glittrande blå Atlanten strax nedanför. Det är förstås ingen slump att ön har blivit en av svenskarnas favoriter genom åren. Till öns södra sida, där solen är som mest generös, har svenskarna sedan ett flertal årtionden visat sin lojalitet. I den gamla fiskebyn Los Cristianos finns även sedan 13 år tillbaka en svensk utlandsskola, Svenska skolan Teneriffa.

idrott_samling

Foto: Aktiviteter med Svenska skolan Teneriffa på stranden.

Svenska skolan Teneriffa är en liten familjär skola, godkänd av Skolverket och således en skola som sätter betyg och genomför nationella prov. Självklart går all vår undervisning under svensk läroplan, som vilken annan liten svensk friskola som helst. Vi har glädjen att jobba i små grupper om max 12 barn vilket ger oss fantastiska möjligheter till individanpassad undervisning i en lugn och trygg miljö.

… fortsättning följer i Magasinet SMUL. Läs resten av artikeln om Svenska skolan Teneriffa i nummer 3 av Magasinet SMUL.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

SMUL on Twitter – in English!

%d bloggare gillar detta: