Foto: Strandläsning på Teneriffa.

Magasinet SMUL är tidningen för dig som lever med svenska språket utomlands. Här kan du läsa om flerspråkighet i familjen utanför Sverige, nya trender inom svenska språket och olika aspekter av barnuppfostran utomlands och i Sverige. Du kan också hålla dig uppdaterad om svenskt mode, design, litteratur och TV/film.

I nummer 3 av Magasinet SMUL skriver SMUL:s läsambassadör Lottis Isaksson om den årliga Läsutmaningen, anordnad av Svenska skolan Teneriffa.

Varje år anordnar SMUL:s läsambassadör Lottis Isaksson Läsutmaningen, en utmaning som pågår under två veckor och får barnen att läsa på svenska så mycket som möjligt. I år deltog 16 svenskkompletterande skolor och 13 utlandssvenska helårsskolor. En nyhet för årets läsutmaning var att instifta två tävlingsgrupper, en för svenska helårsskolor och en för elever som läser kompletterande svenska. Som tidigare tävlade barn i klass F-1, 2-3 och 4-9 mot varandra, vilket har visat sig vara en bra uppdelning. De fyra elever som läst mest inom varje tävlingsgrupp och ålder vann varsitt bokpresentkort, så att de kunde köpa sig ännu fler böcker.

Läs Lottis Isaksson artikel om Läsutmaningen som bara är öppen för Svenska skolor utomlands. Det finns möjlighet att bedriva en individuell Läsutmaning för SMUL-barn som inte tillhör en svensk skola. SMUL letar efter en eldsjäl som kan hjälpa Lottis nästa år med detta under Läsutmaningen 2016. Hör av er till oss nedan eller genom att mejla oss på info@magasinetsmul.com om du är intresserad.

Dela gärna artikeln som du läser här!

Leave a Comment