Svenska som modersmål utomlands (SMUL)

Intressegruppen för oss som vill lära våra barn svenska!

Svenskar – svär inte så mycket!

Foto: Michelle med sin familj.

Foto: Michelle med sin familj.

Svenskar boende i Sverige har goda kunskaper i engelska och använder det ofta som språk. De sköter yrkeskontakter i sitt professionella liv utomlands själva och med gott självförtroende. Men utlandssvenska vänner och kollegor i engelsktalande länder bävar ofta innan de anländer. Deras språkliga kunskaper och inställning till engelska stämmer nämligen ofta inte överens med den lokala kulturen. För svenskar SVÄR! Grovt, ofta och inte bara på svenska. De svänger sig gärna med engelska uttryck som får nordamerikanen att hoppa en meter högt av förskräckelse.

Michelle Cadeau i New Jersey på USA:s östkust är grundare till företaget SvenskaMammor.com och författare till böckerna Min speciella familj och Flerspråkiga barn i familjen. Här berättar Michelle mer om sin egen inställning och vad som kan ske när man får svenskt besök i USA.

Hur tycker du att det är? Svär svenskar mer än andra? Kan du ge exempel på ngt som du har varit med om? Tycker du att vi som utlandssvenskar ska gilla läget eller ska vi försöka utbilda svenskar som kommer på besök om hur deras svärande uppfattas?

Dela gärna artikeln!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

SMUL on Twitter – in English!

%d bloggare gillar detta: