Foto: Michelle med sin familj.
Foto: Michelle med sin familj.

Svenskar boende i Sverige har goda kunskaper i engelska och använder det ofta som språk. De sköter yrkeskontakter i sitt professionella liv utomlands själva och med gott självförtroende. Men utlandssvenska vänner och kollegor i engelsktalande länder bävar ofta innan de anländer. Deras språkliga kunskaper och inställning till engelska stämmer nämligen ofta inte överens med den lokala kulturen. För svenskar SVÄR! Grovt, ofta och inte bara på svenska. De svänger sig gärna med engelska uttryck som får nordamerikanen att hoppa en meter högt av förskräckelse.

Michelle Cadeau i New Jersey på USA:s östkust är grundare till företaget SvenskaMammor.com och författare till böckerna Min speciella familj och Flerspråkiga barn i familjen. Här berättar Michelle mer om sin egen inställning och vad som kan ske när man får svenskt besök i USA.

Hur tycker du att det är? Svär svenskar mer än andra? Kan du ge exempel på ngt som du har varit med om? Tycker du att vi som utlandssvenskar ska gilla läget eller ska vi försöka utbilda svenskar som kommer på besök om hur deras svärande uppfattas?

Dela gärna artikeln!

Leave a Comment