loggaÄr du förälder, far- eller morförälder som vill engagera dig i ditt barns eller barnbarns svenska? Då kan vårt nya utbildningspaket för en enklare kurs i kompletterande svenska vara den vara perfekta julklappen!

På många orter runt om i världen finns det utlandssvenska barn som vill lära sig svenska, men som inte har tillgång till en skola för kompletterande svenska. För dessa barn är hemundervisning med föräldern som handledare en bra möjlighet att komma igång med att öva barnets svenska läsförståelse och skrivförmåga. Trots ens önskan om att ge sitt barn hemundervisning i svenska kan det vara svårt för föräldern att skapa ett upplägg eller hitta lämpliga läromedel. Många förlag kräver t.ex. att man som kund måste vara anställd på en skola; försäljning av läromedel till privatpersoner tillåts helt enkelt inte.

SMULakademin2 kopiaSMUL och Svenska Distans har som första gemensamma projekt skapat ett utbildningspaket för barn i åldern 612 år, baserat på Martin Widmarks populära läromedelsserie ”Jag läser”. Martin Widmark är mer känd som författaren till barnboksserien Lassemaja och en av initiativtagarna till det svenska projektet ”En läsande klass” med syfte att förbättra elevers läsförståelse i Sverige. Martins bakgrund och erfarenhet som mellanstadielärare ger honom ett spännande sätt att arbeta med texter som engagerar barnet i läsupplevelsen. Han använder sig dessutom av finurliga sätt att förklara ord och uttryck för barn.

Böckerna finns i tre olika nivåer, A, B och, C motsvarande åk 1, 2 och 3. Barnets ålder är dock mindre viktigt i sammanhanget; även barn på mellanstadiet kan börja med första boken om de aldrig tidigare har studerat eller använt svenska i skrift. Diskutera nivån med oss om du är osäker genom att mejla smulakademin@gmail.com.

Förutom en läsebok och en övningsbok i serien Jag läser får ditt barn även tillgång till svenskundervisning med det digitala läromedlet Discovery Education Espresso. Detta används helt på nätet och är ett roligt och interaktivt sätt att studera svenska. Vi kommer även att arbeta in ett läsbeting hemma för de nivå A och B för att skapa tillräckligt med material för en full termin av hemstudier. Mer om detta i de enskilda instruktionerna som kommer med mejl.

Paketet omfattar följande:

  • En läsebok från Martin Widmarks serie ”Jag läser”
  • Övningsbok där barnet får öva på sin läsförståelse av boken, samt göra enklare skrivövningar
  • Svenskundervisning med det digitala läromedlet Discovery Education Espresso.
  • Tillgång till en speciell och sluten Facebookgrupp med handledning.
  • Ett diplom som man får efter en enklare inlämningsuppgift.

Priset på 550 SEK omfattar läs- och övningsbok i Jag läser-serien samt Espresso, moms, frakt samt enklare handledning och tillgång till en speciell Facebookgrupp där man får påminnelser om lektioner och studietips av Svenska Distans, kan ställa frågor och diskutera innehållet i kursen samt nätverka med andra föräldrar som också bedriver hemundervisning med böckerna.

Du köper paketet via ett formulär som du hittar här: https://goo.gl/forms/90Du9kBSHYgU73Yj2

När du har betalt med hjälp av de instruktioner som Svenska Distans skickar ut, kommer böckerna skickas till den adress som du har angivit.

Vi som driver SMUL vill passa på att tacka Göran Holm och Christian Benjaminsson på Svenska Distans som har avstått från att räkna in en vinst för Svenska Distans i priset!

Leave a Comment