jag läserSMUL-akademin börjar sin vårtermin med 112 elever. Det har varit ett stort intresse för kursen Jag läser med läromedel av Martin Widmark.

I vår första kurs har vi till största del fångat de yngre barnen. Genomsnittsålder för den första omgången av SMUL-elever är 8.1 år (standardavvik 2.2 år). Spridningen är dock större, med barn från 4-14 år; vissa föräldrar har efterlyst material som är anpassade för barn som inte kan så mycket svenskan än, vilket är ngt som vi arbetar med inför hösten.

Enklare handledning kommer att ske via Facebook. Denna består mest av schemaläggning och påminnelser, samt enklare studietips. För den som önskar en mer fullständig distansutbildning för yngre barn, rekommenderar vi Svenska Distans standardpaket.

Vi debatterar just nu när terminen ska starta. Många föräldrar är laddade och vill komma igång så fort som möjligt, men vi vill samtidigt att en majoritet anmälda ska ha fått sina böcker innan vi sätter igång. Vi är lätt överväldigade av responsen, men tycker samtidigt att det är härligt att förstå att behovet och intresset i distansutbildningar finns. 

För att få diplom för avslutad kurs krävs att man har deltagit i de moment som vi nu planerar. De bygger delvis på böckerna i serien Jag läser, men öven vissa moment i Espresso på datorn samt ett läsbeting varje vecka.

För en som är nyfiken på serien Jag läser finns blädder prover nedan.

A-nivå, Huset på Alvägen, läsebok: smakprov 1.

A-nivå, Huset på Alvägen, övningsbok: smakprov 2.

B-nivå, Resan till skatten, läsebok: smakprov 3.

B-nivå, Resan till skatten, övningsbok: smakprov 4.

C-nivå, Ben och Koko söker jobb, läsebok: smakprov 5.

C-nivå, Ben och Koko söker jobb, övningsbok: smakprov 6.

Leave a Comment